Video vdov bin Ladna: brez "babjega ravsa"

Foto: EPA
Foto: EPA
V javnost je prišel videoposnetek vdov Osame bin Ladna, ki so skupaj z otroki v hišnem priporu v Pakistanu. Bolj kot z otroki se ukvarjajo z molitvami. Kot kaže, je smrt bin Ladna pogasila tudi njihovo ljubosumje.
Oglej si celoten članek

Mednarodni dopisnik CNN-a Nic Robertson pravi, da ga je ob pogledu na videoposnetek najbolj presenetil odnos bin Ladnovih vdov do otrok: "Te ženske se očitno bolj posvečajo molitvam kot otrokom. Ena bere Koran in ko otrok pride k njej, ga odrine."

Tri bin Ladnove vdove ter dve odrasli hčerki so pakistanske oblasti obsodile na 45 dni zapora, ker so v državi bivale nezakonito. V njihovi družbi so tudi mlajši otroci, ki so jim oblasti prinesle nekaj igrač.

Ženske tudi zaslišujejo. Najbolj zgovorna je najmlajša vdova, 38-letnica, ki je povedala, da je z bin Ladnom nekaj časa živela le eno uro od pakistanske prestolnice, dva od štirih otrok pa je rodila celo v državni bolnišnici. To je znova sprožilo številna vprašanja o tem, kako to, da se je bin Laden lahko toliko let skrival v Pakistanu in ga ni nihče opazil.

Sicer pa za zdaj ni poročil, da bi se bin Ladnove vdove med seboj v hišnem priporu prerekale. Med odkrivanjem podrobnosti, kako je bin Laden živel v ubežništvu, je namreč prišel na plan tudi podatek, da sta starejši ženi sovražili najmlajšo, saj naj bi bin Laden spal le z njo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.