Svet
7 ogledov

Video vdov bin Ladna: brez "babjega ravsa"

Žena Osame bin Ladna EPA
V javnost je prišel videoposnetek vdov Osame bin Ladna, ki so skupaj z otroki v hišnem priporu v Pakistanu. Bolj kot z otroki se ukvarjajo z molitvami. Kot kaže, je smrt bin Ladna pogasila tudi njihovo ljubosumje.

Mednarodni dopisnik CNN-a Nic Robertson pravi, da ga je ob pogledu na videoposnetek najbolj presenetil odnos bin Ladnovih vdov do otrok: "Te ženske se očitno bolj posvečajo molitvam kot otrokom. Ena bere Koran in ko otrok pride k njej, ga odrine."

Tri bin Ladnove vdove ter dve odrasli hčerki so pakistanske oblasti obsodile na 45 dni zapora, ker so v državi bivale nezakonito. V njihovi družbi so tudi mlajši otroci, ki so jim oblasti prinesle nekaj igrač.

Ženske tudi zaslišujejo. Najbolj zgovorna je najmlajša vdova, 38-letnica, ki je povedala, da je z bin Ladnom nekaj časa živela le eno uro od pakistanske prestolnice, dva od štirih otrok pa je rodila celo v državni bolnišnici. To je znova sprožilo številna vprašanja o tem, kako to, da se je bin Laden lahko toliko let skrival v Pakistanu in ga ni nihče opazil.

Sicer pa za zdaj ni poročil, da bi se bin Ladnove vdove med seboj v hišnem priporu prerekale. Med odkrivanjem podrobnosti, kako je bin Laden živel v ubežništvu, je namreč prišel na plan tudi podatek, da sta starejši ženi sovražili najmlajšo, saj naj bi bin Laden spal le z njo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.