Vidljivost je bila dobra

Foto: EPA
Foto: EPA
Vreme najverjetneje ni bilo krivo za strmoglavljenje tajvanskega letala na otoku Pengu, ki je terjalo 48 življenj.
Oglej si celoten članek

V nesreči letala tajvanska letalske družbe TransAsia Airways je po zadnjih podatkih umrlo 48 ljudi, deset jih je nsrečo preživelo. Letalo je strmoglavilo v pri letališču Magongu na otoku Pengu.

Vreme ni glavni krivec

Tajvanske oblasti so sporočile, da letalo najverjetneje ni strmoglavilo zaradi slabega vremena, kot so sprva predvidevali. Pilot je namreč prvi poskus pristanka v močnem deževju opustil, nato pa poskusil znova, vendar je letalo zgrešilo stezo in treščilo v hiši blizu letališča. Kljub močnemu dežju pa naj bi bila vidljivost dovolj dobra za varen pristanek. "Vremenska poročila kažejo, da je bilo vreme popolnoma primerno za pristanek. Ne moremo povedati zagotovo, kaj je šlo narobe. Komisija za varnost poletov je začela preiskavo, uradno poročilo bodo končali v letu dni," je povedalJean Shen, direktor Civilne letalske administracije na Tajvanu.

Odškodnine družinam umrlih

Letalo je bilo na poti iz mesta Kaoshiung na jugozahodu Tajvana, ko ga je zajela nevihta tajfuna Matmo.Letalska družba je obljubila, da bo družinam umrlih potnikov izplačala milijon tajvanskih dolarjev, kar je okrog 25.000 evrov. Vsak preživeli potnik pa bo dobil 200.000 tajvanskih dolarjev.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.