Svet
23 ogledov

Vidljivost je bila dobra

Tajnan, strmoglavljenje letala EPA
Vreme najverjetneje ni bilo krivo za strmoglavljenje tajvanskega letala na otoku Pengu, ki je terjalo 48 življenj.

V nesreči letala tajvanska letalske družbe TransAsia Airways je po zadnjih podatkih umrlo 48 ljudi, deset jih je nsrečo preživelo. Letalo je strmoglavilo v pri letališču Magongu na otoku Pengu.

Vreme ni glavni krivec

Tajvanske oblasti so sporočile, da letalo najverjetneje ni strmoglavilo zaradi slabega vremena, kot so sprva predvidevali. Pilot je namreč prvi poskus pristanka v močnem deževju opustil, nato pa poskusil znova, vendar je letalo zgrešilo stezo in treščilo v hiši blizu letališča. Kljub močnemu dežju pa naj bi bila vidljivost dovolj dobra za varen pristanek. "Vremenska poročila kažejo, da je bilo vreme popolnoma primerno za pristanek. Ne moremo povedati zagotovo, kaj je šlo narobe. Komisija za varnost poletov je začela preiskavo, uradno poročilo bodo končali v letu dni," je povedalJean Shen, direktor Civilne letalske administracije na Tajvanu.

Odškodnine družinam umrlih

Letalo je bilo na poti iz mesta Kaoshiung na jugozahodu Tajvana, ko ga je zajela nevihta tajfuna Matmo.Letalska družba je obljubila, da bo družinam umrlih potnikov izplačala milijon tajvanskih dolarjev, kar je okrog 25.000 evrov. Vsak preživeli potnik pa bo dobil 200.000 tajvanskih dolarjev.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.