Ne bodo več izdali covidnega potrdila, če si prebolel, nisi pa cepljen

Foto: Epa
Foto: Epa
Madžarski premier je s 15. februarjem napovedal nove ukrepe v boju proti pandemiji.
Oglej si celoten članek

Madžarski premier Viktor Orban je v povezavi s pandemijo covida-19 na državnem radiu danes napovedal nove zajezitvene ukrepe. S 15. februarjem se bodo tako spremenila pravila glede uporabe covidnega potrdila, v skladu s katerimi preboleli ne bodo več izenačeni s cepljenimi.

Od sredine februarja covidnega potrdila ne bodo mogli več dobiti tisti, ki so preboleli covid-19, niso pa cepljeni. Potrdilo bodo prejeli le še tisti, ki so bili trikrat cepljeni ali tisti, ki so drugi odmerek prejeli v manj kot šestih mesecih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Obenem bodo skrajšali čas karantene z deset na sedem dni, v primeru negativnega testa na okužbo pa jo bo mogoče prekiniti po petih dneh, je še dejal Orban. V primeru karantene v šolah necepljeni otroci ne bodo mogli biti fizično navzoči pri pouku.

Svet Države po Evropi z rekordnimi števili okužb in novimi zajezitvenimi ukrepi

Vlada po Orbanovih besedah podpira četrti odmerek cepiva proti covidu-19. Že v četrtek je sicer sporočila, da bo zaradi hitro naraščajočega števila okužb v državi državljanom ponudila četrti odmerek. Kljub naraščanju okužb pa je v bolnišnicah na voljo dovolj zmogljivosti, prav tako je dovolj cepiva, je poudaril Orban.

V bolnišnicah se zaradi covida trenutno zdravi 2611 ljudi, 243 jih potrebuje mehansko predihavanje. Uradno je trenutno aktivnih 93.327 okužb, še 44.692 ljudem pa je bila odrejena karantenska odločba.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 02:15 15. Januar 2022.

    To nima več nobene zveze s pandemijo. Gre samo še za ukrepe, ki bi prisilili ljudi v cepljenje. Na žalost …

  • 23:55 14. Januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • 18:28 14. Januar 2022.

    Bedak, vse več strokovanjakov trdi da bo isto kot gripa. On gre po poti Izraela, ljudje bi ga morali linčati, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.