Virus ebola prvič na ameriških tleh

Foto: EPA
Foto: EPA
Letalo z ameriškim zdravnikom Kentom Brantlyjem, ki je okužen s smrtonosnim virusom ebole, je danes pristalo v ZDA na letališču v Georgii.
Oglej si celoten članek

Zasebno letalo je pristalo v oporišču ameriškega letalstva blizu Atlante. Kenta Brantlyja je na letališču pričakalo reševalno vozilo v spremstvu več vozil, ki so nato odpeljala v konvoju z letališča. Zdravnika naj bi prepeljali v karanteno univerzitetne bolnišnice Emory v Atlanti.

Brantly je zdravil obolele z ebolo v Liberiji, sedaj pa se bori za življenje. Za življenje se bori tudi Američanka, ki je delala v krščanski misiji v Liberiji Nancy Writebol in ki se je prav tako okužila z virusom ebole. Tudi njo bodo sedaj z zasebnim letalom, ki vsebuje mobilno karanteno, prepeljali iz Liberije v ZDA in namestili v omenjeno bolnišnico. Oba sta v stabilnem, a resnem stanju.

To je sploh prvič, da bodo kakega bolnika z ebolo zdravili v ZDA.

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije se je z virusom ebole od začetka leta v Gvineji, Sierri Leone, Liberiji in Nigeriji na zahodu Afrike okužilo že 1323 ljudi, umrlo pa jih je 729.

Virus ebole je lahko smrtonosen v 90 odstotkih primerov okužb. Povzroča hude bolečine v mišicah, vročino, glavobol in neustavljivo krvavenje ter odpoved ledvic in jeter.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.