Vladimir Putin grozi Evropski uniji

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
"Če bi želel, bi Kijev zavzeli v dveh tednih," Vladimir Putin odgovarja na Natovo napoved, da bodo ustanovili enoto za hitro posredovanje, ki bi jih uporabili ob morebitnem ruskem posredovanju v Ukrajini.
Oglej si celoten članek

Ruski predsednik je na pogovorih o ukrajinski krizi zagrozil predsedniku Evropske komisije Joseju Manuelu Barrosu, poroča italijanska La Repubblica. Če bo Bruselj stopnjeval sankcije proti Rusiji, bi se lahko končalo z ruskim posredovanjem, namiguje Putin.

V severno atlantskem zavezništvu medtem napovedujejo, da načrtujejo oblikovanje posebne enote za hitro posredovanje, ki bo štela okoli štiri tisoč vojakov in bi lahko ob morebitnem vdoru ruske vojske v Ukrajino na vojno območje prispela že v 48 urah. 

Nova šefica evropske zunanje politike Federica Mogherini medtem opozarja, da vojaško posredovanje v eni največjih evropskih kriz zadnjih desetletij, ne bo prineslo rešitve za nikogar.

Orožje v skladišča v vzhodni Evropi

Voditelj držav članic Nata se bodo o ustanavljanju enote za hitro posredovanje pogovarjali ta konec tedna na srečanju v Walesu. Zavezništvo želi pokazati zobe, zaostruje se namreč kriza v Ukrajini, prav tako se poglablja konflikt v Iraku.

Zavezniki naj bi se pri poveljevanju enotam izmenjevali, večji del nalog za njihovo oblikovanje pa naj bi bil zaključen do konca leta. Vojaki bodo nastanjeni v domačih vojašnicah, zbrali bi se le, ko bi bilo treba posredovati. Na vrhu Nata naj bi se voditelji tudi dogovorili, da bodo orožje in ostale zaloge skladiščili nekje v vzhodni Evropi, da bi bile logistične težave ob morebitnem posredovanju čim manjše. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 15:45 2. September 2014.

    Ne morjo Srbende in Pravoslavci iz svoje kože !

  • 15:43 2. September 2014.

    ki !

  • 11:24 2. September 2014.

    Putin uvaja nacistični način ropanja tujega ozemlja. Upam, da jih dobi slej ko prej po pič...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.