Voditelj narod krepi z vročo in sladkano vodo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Mati narava po smrti severnokorejskega voditelja Kim Džong Ila še naprej žaluje. Ljudje se krepijo z vročo sladkano vodo in porcijami svežih rib.
Oglej si celoten članek

Kot zadnji izraz žalosti severnokorejski radio navaja primer "golobu podobne ptice", ki je očistila sneg s kipa pokojnega ljubljenega vodje. Radio Pjongjang navaja, da je njeno vedenje "zlomilo srca številnih ljudi", ki so slišali zanjo. Neki očividec naj bi tako dejal: "Medtem ko se moje srce ni moglo pomiriti zaradi občutka krivde, je bela ptica, večja kakor golob, nenadoma očistila sneg z ramen voditeljeva kipa."

Žalostne tudi sove in led

Užaloščene naj bi bile tudi sove. Spomnimo, prejšnji teden pa so mediji poročali, da se je žalost narave odrazila v pokanju ledu na jezeru Chon blizu Kimovega rojstnega kraja in kot snežni vihar nad sveto goro Paektu.

Narod postavlja na noge z vročo in sladko vodo

A mediji se ne ustavljajo le pri žalostni naravi. AP poroča, da je Kim Džong Un narodu na poseben način izrazil zahvalo tistim, ki so se šli poklonit spominu na njegovega očeta. Vsem je zagotovil okrepitev: skodelico vroče vode s sladkorjem. Tudi otroci so dobili sladkano vodo ali čaj, še navaja agencija in dodaja, da jim je novopečeni voditelj dan pred tem dal porcije svežih rib.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.