Svet
9 ogledov

Voditelj narod krepi z vročo in sladkano vodo

Množice žalujočih v Pjongjangu. Reuters
Mati narava po smrti severnokorejskega voditelja Kim Džong Ila še naprej žaluje. Ljudje se krepijo z vročo sladkano vodo in porcijami svežih rib.

Kot zadnji izraz žalosti severnokorejski radio navaja primer "golobu podobne ptice", ki je očistila sneg s kipa pokojnega ljubljenega vodje. Radio Pjongjang navaja, da je njeno vedenje "zlomilo srca številnih ljudi", ki so slišali zanjo. Neki očividec naj bi tako dejal: "Medtem ko se moje srce ni moglo pomiriti zaradi občutka krivde, je bela ptica, večja kakor golob, nenadoma očistila sneg z ramen voditeljeva kipa."

Žalostne tudi sove in led

Užaloščene naj bi bile tudi sove. Spomnimo, prejšnji teden pa so mediji poročali, da se je žalost narave odrazila v pokanju ledu na jezeru Chon blizu Kimovega rojstnega kraja in kot snežni vihar nad sveto goro Paektu.

Narod postavlja na noge z vročo in sladko vodo

A mediji se ne ustavljajo le pri žalostni naravi. AP poroča, da je Kim Džong Un narodu na poseben način izrazil zahvalo tistim, ki so se šli poklonit spominu na njegovega očeta. Vsem je zagotovil okrepitev: skodelico vroče vode s sladkorjem. Tudi otroci so dobili sladkano vodo ali čaj, še navaja agencija in dodaja, da jim je novopečeni voditelj dan pred tem dal porcije svežih rib.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.