Vojna krvosesom

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Denarja za zapraševanje je zmanjkalo. (Foto: Vlado Kos/Cropix)
Stanje v Slavoniji alarmantno zaradi invazije komarjev.
Oglej si celoten članek

Svetovna zdravstvena organizacija meni, da je tolerantno število komarjih pikov za človeški organizem 15 v 15-tih minutah. V Donjem Gradu jih naštejejo tudi do 90.

Poročali smo že, da Slavonijo dobesedno terorizirajo milijarde komarjev. Ogrožene občine je županija pozvala, da same priskrbijo polovico denarja za škropljenje z insekticidom, polovico bo prispevala županija. Ekipe so ves čas na terenu: „Dela 15 ekip, 10 jih je ves čas na terenu, 5 jih dežura,“ so povedali na Zavodu za zdravstveno varstvo.

Boj proti rojem komarjev se vodi tako iz zraka kot tal, vendar letos so z njim na tem območju začeli nekoliko pozneje kot običajno, saj je bila pozna pomlad izrazito deževna - dež namreč bistveno zmanjša učinkovitost insekticida – poleg tega pa je letos že trikrat prišlo do poplavljanja rek, kar komarjem izrazito odgovarja.

Vojna na tleh in iz zraka. Oglejte si fotografije.

Ves problem s komarji prerašča v političnega, saj občinske oblasti terjajo odgovore, kako da se s težavo niso začeli ubadati pravočasno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.