Svet
24 ogledov

Vojna krvosesom

1/5
Žurnal24 main
Stanje v Slavoniji alarmantno zaradi invazije komarjev.

Svetovna zdravstvena organizacija meni, da je tolerantno število komarjih pikov za človeški organizem 15 v 15-tih minutah. V Donjem Gradu jih naštejejo tudi do 90.

Poročali smo že, da Slavonijo dobesedno terorizirajo milijarde komarjev. Ogrožene občine je županija pozvala, da same priskrbijo polovico denarja za škropljenje z insekticidom, polovico bo prispevala županija. Ekipe so ves čas na terenu: „Dela 15 ekip, 10 jih je ves čas na terenu, 5 jih dežura,“ so povedali na Zavodu za zdravstveno varstvo.

Boj proti rojem komarjev se vodi tako iz zraka kot tal, vendar letos so z njim na tem območju začeli nekoliko pozneje kot običajno, saj je bila pozna pomlad izrazito deževna - dež namreč bistveno zmanjša učinkovitost insekticida – poleg tega pa je letos že trikrat prišlo do poplavljanja rek, kar komarjem izrazito odgovarja.

Vojna na tleh in iz zraka. Oglejte si fotografije.

Ves problem s komarji prerašča v političnega, saj občinske oblasti terjajo odgovore, kako da se s težavo niso začeli ubadati pravočasno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.