Vojska raziskovala pomor čebel

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Ameriški znanstveniki trdijo, da so s pomočjo vojske odkrili, zakaj so čebele množično umirale od leta 2006 naprej po vsem svetu. Ubijala naj bi jih kombinacija virusov in glivic.
Oglej si celoten članek

Svoje znanje so združili civilni in vojaški znanstveniki v Kaliforniji in prišli na sled kombinaciji glivic in virusov, za katero trdijo, da je kriva za množični pomor čebel.

S pomočjo posebne vojaške tehnologije so znanstveniki analizirali mrtve čebele in v njih našli poseben virus, ki v povezavi z glivicami povzroča smrt, poroča Index.hr. Zdaj načrtujejo nadaljnje analize DNK-virusa, kar bi znanstvenikom pomagalo najti protistrup.

A kot je znano, slovenske čebele, ki so leta 2008 prav tako množično umirale, niso umirale zaradi skrivnostnih virusov in glivic, ampak predvsem zaradi nepravilne uporabe fitosanitarnih sredstev, kar je pokazala tudi analiza umrlih čebel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.