Svet
13 ogledov

Vojska raziskovala pomor čebel

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Ameriški znanstveniki trdijo, da so s pomočjo vojske odkrili, zakaj so čebele množično umirale od leta 2006 naprej po vsem svetu. Ubijala naj bi jih kombinacija virusov in glivic.

Svoje znanje so združili civilni in vojaški znanstveniki v Kaliforniji in prišli na sled kombinaciji glivic in virusov, za katero trdijo, da je kriva za množični pomor čebel.

S pomočjo posebne vojaške tehnologije so znanstveniki analizirali mrtve čebele in v njih našli poseben virus, ki v povezavi z glivicami povzroča smrt, poroča Index.hr. Zdaj načrtujejo nadaljnje analize DNK-virusa, kar bi znanstvenikom pomagalo najti protistrup.

A kot je znano, slovenske čebele, ki so leta 2008 prav tako množično umirale, niso umirale zaradi skrivnostnih virusov in glivic, ampak predvsem zaradi nepravilne uporabe fitosanitarnih sredstev, kar je pokazala tudi analiza umrlih čebel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.