Vozi pijan, dobil 13 let zapora

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V ZDA so moškega, ki so ga policisti desetkrat dobili, da vozi v vinjenem stanju, obsodili na 13 let zapora.
Oglej si celoten članek

43-letnega Timothyja Morrowa so policisti v vinjenem stanju prvič ustavili pri sedemnajstih letih. Nato so ga dobili še devetkrat in še dvakrat, ko je pod vplivom alkohola upravljal ladjo. V štirih primerih ga je sodišče spoznalo za nedolžnega ali pa so obtožbe zoper njega zmanjšali ali zavrgli. Dvakrat pa je zaradi prekrškov že bil v zaporu, in sicer v letih 1995 in 1996.

"Zdrava kmečka pamet ti da vedeti, da bo moški, ki je desetkrat vozil v vinjenem stanju, tudi v prihodnosti pil in nato sedel v avto. Kot kaže, ne razume sporočila in mu ni mar za policijska opozorila," je dejal tožilec Ben Dillon.

Tožilec je sicer zahteval, naj ga sodišče obsodi na 15 let zapora, saj je po njegovem mnenju nevaren za okolico.

Morow je v svoj zagovor dejal, da je bil kot otrok zlorabljen, a ga policija ni želel poslušati in ukrepati. "Prosim sodišče, naj mi oprosti. Imam 12-letnega sina, ki bi ga rad gledal, kako odrašča. Naredil sem napako in se zanjo iskreno opravičujem."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:29 7. Maj 2013.

    Jaz mislim , da bi za prvo pijanstvo , čez 1 promil , moral vsak dobiti TAKOJ 15 dni zapora …

  • 20:24 7. Maj 2013.

    Švede ti ne moreš denarno kaznovati , ker pisdarije delajo tisti , ki nimajo nič- njigovi mladoletno polnoletni otroci . …

  • 11:38 7. Maj 2013.

    Jaz pravim, če ga prvič dobijo pijanega 3000€ kazni + odvzem vozniške, avta in 24ur v zaporu. Pa bomo videli, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.