Svet
16 ogledov

Vozi pijan, dobil 13 let zapora

ameriška policija Shutterstock
V ZDA so moškega, ki so ga policisti desetkrat dobili, da vozi v vinjenem stanju, obsodili na 13 let zapora.

43-letnega Timothyja Morrowa so policisti v vinjenem stanju prvič ustavili pri sedemnajstih letih. Nato so ga dobili še devetkrat in še dvakrat, ko je pod vplivom alkohola upravljal ladjo. V štirih primerih ga je sodišče spoznalo za nedolžnega ali pa so obtožbe zoper njega zmanjšali ali zavrgli. Dvakrat pa je zaradi prekrškov že bil v zaporu, in sicer v letih 1995 in 1996.

"Zdrava kmečka pamet ti da vedeti, da bo moški, ki je desetkrat vozil v vinjenem stanju, tudi v prihodnosti pil in nato sedel v avto. Kot kaže, ne razume sporočila in mu ni mar za policijska opozorila," je dejal tožilec Ben Dillon.

Tožilec je sicer zahteval, naj ga sodišče obsodi na 15 let zapora, saj je po njegovem mnenju nevaren za okolico.

Morow je v svoj zagovor dejal, da je bil kot otrok zlorabljen, a ga policija ni želel poslušati in ukrepati. "Prosim sodišče, naj mi oprosti. Imam 12-letnega sina, ki bi ga rad gledal, kako odrašča. Naredil sem napako in se zanjo iskreno opravičujem."

Komentarjev 3
  • Žurnalček 20:29 07.maj 2013.

    Jaz mislim , da bi za prvo pijanstvo , čez 1 promil , moral vsak dobiti TAKOJ 15 dni zapora . Direkt iz avta v zapor. Ko bi se streznili , bi se za njih začeli takšni osebni problemi- služba ...prikaži več , družina, sramota pred otroki itd. problemi takšne vrste , da nikoli več ne bi poskusili alkota. Sedaj pa pijanci samo razmišljajo , kje dobiti kredit , za takojšnje plačilo kazni. Švedi pa še to ne, zato pa je tako !

  • Žurnalček 20:24 07.maj 2013.

    Švede ti ne moreš denarno kaznovati , ker pisdarije delajo tisti , ki nimajo nič- njigovi mladoletno polnoletni otroci . Kradejo, ropajo , vozijo in ustrahujejo vsi , samo gazda Cigo ne , ker nč ne dela.

  • bojovi 11:38 07.maj 2013.

    Jaz pravim, če ga prvič dobijo pijanega 3000€ kazni + odvzem vozniške, avta in 24ur v zaporu. Pa bomo videli, bo spet sedel pijan za volan ali ga bo izučilo. Tako bi morlai narediti v Sloveniji.