Voznik zapeljal v pešce in ranil 11 ljudi

Foto: Profimedia Francija, Dijon, voznik povozil pešce Foto: Profimedia Francija, Dijon, voznik povozil pešce
Iz Francije poročajo o vozniku, ki je z avtomobilom zapeljal v pešce in jih več poškodoval. Pri tem naj bi vpil "Alah je velik“.
Oglej si celoten članek

Napad se je zgodil v mesto Dijon. Voznik je v roku pol ure v petih različnih delih mesta zapeljal v pešce. Pri tem je ranil 11 ljudi, dva sta utrpela hude poškodbe. 

Po prvih podatkih naj bi šlo za približno 40-let starega moškega s psihičnimi težavami, ki naj bi se že zdravil v psihiatrični bolnišnici. Po besedah prič naj bi moški dejal, da "to počne v imenu palestinskih otrok".

Francosko notranje ministrstvo je sporočilo, da gre za starega znanca policije. V zadnjih dvajsetih letih so ga večkrat obravnavali zaradi manjših incidentov. 

Napad že dan pred tem

V soboto je z nožem oborožen moški napadel in ranil tri policiste v francoskem mestu Tours. Ob napadu je prav tako kot nedeljski napadalec v arabščini vzklikal bog je velik. Policisti so na napad odgovorili s streljanjem in pri tem napadalca ubili. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • Niti ni fora to da so muslimani ampak to da rabjo en izgovor. In delat "v imenu Alaha" je pač …

  • 08:08 22. December 2014.

    Vse muslije poslat tja od koder so prišli pa naj bo njihov kreten velik kolikor hoče.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.