Svet
7 ogledov

Voznik zapeljal v pešce in ranil 11 ljudi

Francija, Dijon, voznik povozil pešce
1/2
Profimedias
Iz Francije poročajo o vozniku, ki je z avtomobilom zapeljal v pešce in jih več poškodoval. Pri tem naj bi vpil "Alah je velik“.

Napad se je zgodil v mesto Dijon. Voznik je v roku pol ure v petih različnih delih mesta zapeljal v pešce. Pri tem je ranil 11 ljudi, dva sta utrpela hude poškodbe. 

Po prvih podatkih naj bi šlo za približno 40-let starega moškega s psihičnimi težavami, ki naj bi se že zdravil v psihiatrični bolnišnici. Po besedah prič naj bi moški dejal, da "to počne v imenu palestinskih otrok".

Francosko notranje ministrstvo je sporočilo, da gre za starega znanca policije. V zadnjih dvajsetih letih so ga večkrat obravnavali zaradi manjših incidentov. 

Napad že dan pred tem

V soboto je z nožem oborožen moški napadel in ranil tri policiste v francoskem mestu Tours. Ob napadu je prav tako kot nedeljski napadalec v arabščini vzklikal bog je velik. Policisti so na napad odgovorili s streljanjem in pri tem napadalca ubili. 

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:07 22.december 2014.

    Niti ni fora to da so muslimani ampak to da rabjo en izgovor. In delat "v imenu Alaha" je pač prikladen izgovor za ljubitelje nasilja. Je pa vsaj 95% muslimanov totalno miroljubnih pa vredu ljudi.

  • Avatar čavez
    čavez 08:08 22.december 2014.

    Vse muslije poslat tja od koder so prišli pa naj bo njihov kreten velik kolikor hoče.