Vprašali so ga o Trumpu, sledilo je tole

Foto: Epa Donald Trump
Kanadski premier Justin Trudeau je v torek obmolknil za več kot dvajset sekund, preden je odgovoril na vprašanje o odzivu na grožnjo predsednika ZDA Donalda Trumpa z vojsko za umiritev nasilja na protestih, ki trenutno pretresajo ZDA. Nato se je diplomatsko izognil neposrednemu odgovoru in dejal, da zaprepadeno opazujejo dogajanje.
Oglej si celoten članek

"Z grozo in zaprepadenostjo spremljamo, kar se dogaja v ZDA," je na novinarski konferenci na vprašanje naposled odgovoril kanadski premier. Dodal je, da je "napočil čas, da se ljudi spravi skupaj, čas za poslušanje ter tudi čas za nauk, da se krivice dogajajo kljub napredku v zadnjih letih in desetletjih". Hkrati je še priznal, da bi morala njegova država tudi nasloviti diskriminacijo.

V kanadskih mestih, vključno z Ottawo, Toronto in Montrealom, so v teh dneh priča protestom v znak solidarnosti z demonstracijami proti policijskemu nasilju v ZDA, ki potekajo že sedem dni.

Trump je v ponedeljek zagrozil, da bo nad protestnike poslal vojsko, če guvernerji posameznih ameriških zveznih držav ne bodo zajezili nasilja in obvladali protestov.

Foto: EPA Justin Trudeau

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 14:35 3. Junij 2020.

    jao pederajsl na čelu države...da bruhaš

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.