Vrag je vzel šalo: Putin v Belorusijo pošilja taktično jedrsko orožje

Foto: Epa
Foto: Epa
Rusija bo v sosednji Belorusiji namestila taktično jedrsko orožje, je po poročanju ruske tiskovne agencije Tass povedal predsednik Vladimir Putin. Novico je sporočil po današnjem srečanju z beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom v St. Petersburgu.
Oglej si celoten članek

Putin je poudaril, da gre za odgovor na polete Natovih letal v neposredni bližini meje z Belorusijo, ki bi lahko bila oborožena z jedrskim orožjem.

"V naslednjih mesecih bomo v Belorusijo pretovorili Iskander-M taktične raketne sisteme, ki se lahko uporabljajo za izstreljevanje običajnih ali jedrskih izstrelkov," je danes v St. Petersburgu poudaril Putin.

Lukašenko je ob tem poudaril, da ga skrbi agresivna in konfrontacijska politika beloruskih sosed Litve in Poljske.

Putina je zato prosil, naj njegovi državi pomaga vzpostaviti 'enakovreden odgovor' na morebitne lete Natovih letal ob beloruski meji, ki bi lahko imela nameščene tudi jedrske konice.

Ruski predsednik je Minsku obljubil nadgradnjo njihovih vojnih letal, da bi jih lahko opremili z jedrskim orožjem.

"Beloruska vojska ima veliko Su-25 letal, ki bi jih lahko nadgradili," je dejal Putin in dodal: "To modernizacijo bi lahko izvedli v Rusiji, prav tako tudi urjenje posadk. Podrobnosti bomo še uskladili."

Od začetka invazije konec februarja lani je Putin že večkrat omenil jedrsko orožje. Uradna Moskva trdi, da želi Nato med svoje članice sprejeti Ukrajino in od tam ogrožati Rusijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 91

  • 17:06 30. Marec 2023.

    Ko bo Putler izstrelil raketo, jo bo na mestu samem razneslo. Razlog: rja!

  • 06:52 26. Marec 2023.

    Saj verjetno je vsakemu jasno, da je tole bolj ali manj mlatenje prazne slame? Nihče ne trdi, da ne bo. …

  • 05:10 26. Marec 2023.

    Putin bo uporabil jedrsko orožje, če bo Rusija ogrožena.. To je že dostikrat povedal in od tega ne more odstopiti, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.