Svet
11767 ogledov

Vrag je vzel šalo: Putin v Belorusijo pošilja taktično jedrsko orožje

jedrska konica SS-18 Satan 1998 Epa
Rusija bo v sosednji Belorusiji namestila taktično jedrsko orožje, je po poročanju ruske tiskovne agencije Tass povedal predsednik Vladimir Putin. Novico je sporočil po današnjem srečanju z beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom v St. Petersburgu.

Putin je poudaril, da gre za odgovor na polete Natovih letal v neposredni bližini meje z Belorusijo, ki bi lahko bila oborožena z jedrskim orožjem.

"V naslednjih mesecih bomo v Belorusijo pretovorili Iskander-M taktične raketne sisteme, ki se lahko uporabljajo za izstreljevanje običajnih ali jedrskih izstrelkov," je danes v St. Petersburgu poudaril Putin.

Lukašenko je ob tem poudaril, da ga skrbi agresivna in konfrontacijska politika beloruskih sosed Litve in Poljske.

Putina je zato prosil, naj njegovi državi pomaga vzpostaviti 'enakovreden odgovor' na morebitne lete Natovih letal ob beloruski meji, ki bi lahko imela nameščene tudi jedrske konice.

Ruski predsednik je Minsku obljubil nadgradnjo njihovih vojnih letal, da bi jih lahko opremili z jedrskim orožjem.

"Beloruska vojska ima veliko Su-25 letal, ki bi jih lahko nadgradili," je dejal Putin in dodal: "To modernizacijo bi lahko izvedli v Rusiji, prav tako tudi urjenje posadk. Podrobnosti bomo še uskladili."

Od začetka invazije konec februarja lani je Putin že večkrat omenil jedrsko orožje. Uradna Moskva trdi, da želi Nato med svoje članice sprejeti Ukrajino in od tam ogrožati Rusijo.

Komentarjev 91
 • Kmodri 17:06 30.marec 2023.

  Ko bo Putler izstrelil raketo, jo bo na mestu samem razneslo. Razlog: rja!

 • dusan72 06:52 26.marec 2023.

  Saj verjetno je vsakemu jasno, da je tole bolj ali manj mlatenje prazne slame? Nihče ne trdi, da ne bo. Če pa že bo "pritisnil gumb" je pa s 30 sekundnim zamikom uničena tudi Rusija. Nasprotnik ne počiva. Nihče pri ...prikaži več zdravi pameti tega ne bi naredil, me pa še najbolj skrbijo govorice okoli zdravstvenega stanja VP. Računam edino, da obstaja par "gumbov" za potrditev in, da so ostali bolj pri zdravju in zdravi pameti kot on.

 • Avatar lu.ckyss
  lu.ckyss 05:10 26.marec 2023.

  Putin bo uporabil jedrsko orožje, če bo Rusija ogrožena.. To je že dostikrat povedal in od tega ne more odstopiti, ker bi to pomenilo "Libilizacijo" Rusije, oziroma njen propad....Sicer pa je od nameščanja, do uporabe še veliko prostora..