Vrednost bitcoina strmoglavila

Foto: Profimedia
Ponoči je vrednost kriptovalute bitcoin prvič po lanskem juliju padla pod 30 tisoč ameriških dolarjev. Še novembra je bil bitcoin vreden več kot 67 tisoč dolarjev.
Oglej si celoten članek

Padec vrednosti kriptovalut sledi sentimentu na svetovnih borzah, kjer vrednost delnic že nekaj dni zapored pada. Včeraj se je denimo spet znižala tudi vrednost ključnih evropskih, ameriških in azijskih borznih indeksov.

V času, ko na borzah vlada negotovost, investitorji običajno prodajo bolj tvegane naložbe, med katere sodijo tudi kriptovalute, denar pa preselijo v bolj varne naložbe.

V zadnjem času so pri trgovanju s kriptovalutami, ki je bilo v preteklosti bolj ali manj v domeni fizičnih oseb, zelo aktivni različni skladi in upravljavci premoženja, zato je ta premik naložb v varnejša finančna zatočišča toliko bolj izrazit.

Bitcoin, ki predstavlja okoli tretjino vsega kripto trga s tržno kapitalizacijo okoli 570 milijard ameriških dolarjev, je v zadnjem tednu izgubil 15 odstotkov vrednosti. Njegova vrednost je ponoči po dolgem času spet padla pod 30 tisoč dolarjev, a se je krivulja kmalu spet obrnila navzgor. Danes zjutraj je bil vreden 32.500 dolarjev.

V nemilosti vlagateljev so tudi druge kriptovalute. Ethereum, druga največja, je v zadnjem tednu izgubila petino vrednosti.

Zadnje leto se vrednost bitcoina in ostalih večjih kriptovalut giba podobno kot se giba vrednost delnic tehnoloških podjetij.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.