Svet
11188 ogledov

Vrednost bitcoina strmoglavila

Bitcoin
Ponoči je vrednost kriptovalute bitcoin prvič po lanskem juliju padla pod 30 tisoč ameriških dolarjev. Še novembra je bil bitcoin vreden več kot 67 tisoč dolarjev.

Padec vrednosti kriptovalut sledi sentimentu na svetovnih borzah, kjer vrednost delnic že nekaj dni zapored pada. Včeraj se je denimo spet znižala tudi vrednost ključnih evropskih, ameriških in azijskih borznih indeksov.

V času, ko na borzah vlada negotovost, investitorji običajno prodajo bolj tvegane naložbe, med katere sodijo tudi kriptovalute, denar pa preselijo v bolj varne naložbe.

V zadnjem času so pri trgovanju s kriptovalutami, ki je bilo v preteklosti bolj ali manj v domeni fizičnih oseb, zelo aktivni različni skladi in upravljavci premoženja, zato je ta premik naložb v varnejša finančna zatočišča toliko bolj izrazit.

Bitcoin, ki predstavlja okoli tretjino vsega kripto trga s tržno kapitalizacijo okoli 570 milijard ameriških dolarjev, je v zadnjem tednu izgubil 15 odstotkov vrednosti. Njegova vrednost je ponoči po dolgem času spet padla pod 30 tisoč dolarjev, a se je krivulja kmalu spet obrnila navzgor. Danes zjutraj je bil vreden 32.500 dolarjev.

V nemilosti vlagateljev so tudi druge kriptovalute. Ethereum, druga največja, je v zadnjem tednu izgubila petino vrednosti.

Zadnje leto se vrednost bitcoina in ostalih večjih kriptovalut giba podobno kot se giba vrednost delnic tehnoloških podjetij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.