Vreme bo spremenilo naše življenje

Foto: iStockphoto
Foto: iStockphoto
Znanstveniki so izdali poročilo, v katerem ugotavljajo, da nas v prihodnosti čakajo velike vremenske spremembe, zaradi katerih se bo naše življenje močno spremenilo.
Oglej si celoten članek

Ekstremnih vremenskih pojavov bo čedalje več. Južni Evropi grozijo vročinski valovi, sušna obdobja v severni Afriki bodo bolj pogosta, otokom pa grozi uničenje zaradi dvigovanja morske gladine – tako negativno napoved so skovali znanstveniki, ki delujejo v okviru Združenih narodov.

V poročilu navajajo, da bi v najhujšem primeru naseljenost na nekaterih območjih, ki so zdaj poseljena, postala nemogoča. Pravijo, da bo v prihodnosti zahodni del Evrope bolj izpostavljen vročinskim valom; vzhodni in južni del ZDA bo imel v bodoče več težav s padavinami ter močnimi vetrovi.

Manjšim otoškim državam napovedujejo žalosten konec in ob tem opozarjajo, da bo v prihodnosti zaradi dvigovanja morske gladine izginilo veliko kmetijskih površin. "V nekaterih primerih bo morda potrebna evakuacija. Precej verjetno je, da se bodo morali ljudje z nekaterih lokacij, denimo atolov, preseliti," pravijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:37 15. November 2011.

    bomo dobesedno "banana republika"

  • 19:29 14. November 2011.

    Še par let pa bodo v Sloveniji banane rastle...zime mile,poletja vroča;)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.