Svet
21 ogledov

Vreme bo spremenilo naše življenje

Slabo vreme je nočna mora počitnikarjev, se zaveda Lufthansa. iStockphoto
Znanstveniki so izdali poročilo, v katerem ugotavljajo, da nas v prihodnosti čakajo velike vremenske spremembe, zaradi katerih se bo naše življenje močno spremenilo.

Ekstremnih vremenskih pojavov bo čedalje več. Južni Evropi grozijo vročinski valovi, sušna obdobja v severni Afriki bodo bolj pogosta, otokom pa grozi uničenje zaradi dvigovanja morske gladine – tako negativno napoved so skovali znanstveniki, ki delujejo v okviru Združenih narodov.

V poročilu navajajo, da bi v najhujšem primeru naseljenost na nekaterih območjih, ki so zdaj poseljena, postala nemogoča. Pravijo, da bo v prihodnosti zahodni del Evrope bolj izpostavljen vročinskim valom; vzhodni in južni del ZDA bo imel v bodoče več težav s padavinami ter močnimi vetrovi.

Manjšim otoškim državam napovedujejo žalosten konec in ob tem opozarjajo, da bo v prihodnosti zaradi dvigovanja morske gladine izginilo veliko kmetijskih površin. "V nekaterih primerih bo morda potrebna evakuacija. Precej verjetno je, da se bodo morali ljudje z nekaterih lokacij, denimo atolov, preseliti," pravijo.

Komentarjev 2
  • mukotrpni 10:37 15.november 2011.

    bomo dobesedno "banana republika"

  • Roberto 19:29 14.november 2011.

    Še par let pa bodo v Sloveniji banane rastle...zime mile,poletja vroča;)