Vreme: Preti ta hud ciklon

Številni ljudje v veliki nevarnosti.
Oglej si celoten članek

Tropski ciklon Vayu, ki se pomika proti severozahodni Indiji, bi lahko v nevarnost spravil šest milijonov ljudi, poroča CNN.

Vremenoslovci pričakujejo, da bi tropski ciklon v naslednjih 24-tih urah lahko zajel severozahodno območje Indije. Predstavnik indijskega notranjega ministrstva je potrdil, da bodo v naslednjih urah 300 tisoč ljudi evakuirali v 700 pripravljenih zaklonišč. Šole bodo do petka zaprte.

Ciklon Vayu bi utegnil biti najmočnejši ciklon, ki je kdajkoli prizadel severozahod Indije in najmočnejši v Indiji v zadnjih 20 letih. Pred le mesecem dni je močan ciklon Fani prizadel severovzhod države; hitrost vetra je dosegla tudi 240 km/h, kar ga uvršča v orkan kategorije 4. Natančna številka mrtvih ni znana, so pa oblasti potrdile, da je ta "majhna", zahvaljujoč pravočasni evakuaciji.

Ciklon Vayu se je formiral v ponedeljek, včeraj je že dosegel stopnjo orkana. Ekipe prve pomoči so že v polni pripravljenosti.

Kaj pa pri nas?

Po včerajšnji vremenski ujmi so popoldanske nevihte možne tudi danes. Arso sicer posebnih opzoril ni izdal. Živo srebro se bo povzpelo do 32 stopinj Celzija. Tudi jutri bo pretežno jasno, jutranje temperature bodo od 12 do 17, dnevne od 26 do 32 stopinj.

V petek in soboto bo sončno in vroče.

Napoved do prihodnjega petka  

Od nedelje do petka bo nad srednjo Evropo nastalo neizrazito območje visokega zračnega tlaka, v spodnjih plasteh ozračja bo k nam od vzhoda pritekal nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak.

"Prihodnji teden bo spremenljivo vreme s pogostimi plohami in nevihtami predvsem v popoldanskem času. Temperature po nižinah bodo večinoma od 25 do 30 stopinj," vremensko napoved sklenejo pri Arsu.

Huda ura Vreme: "Take toče še nisem videl"

Vreme Arso je prižgal oranžni alarm, nevihta lahko nastane v manj kot pol ure

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 01:11 13. Junij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Sexcoss.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.