Vročina pokopala tudi Slovenca

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na območju Zadra zaradi vročine pet mrtvih. Med njimi tudi Slovenec, ki mu je odpovedalo srce.
Oglej si celoten članek

Število intervencij zadrske službe za nujno medicinsko pomoč se je v zadnjih dveh dneh povečalo za sto odstotkov v primerjavi z dnevi pred hudo vročino. "Najpogosteje gre za starejše ljudi, ki se kljub opozorilom nastavljajo soncu in ne pijejo dovolj tekočine," je za Večernji list povedal zdravnik Vlatko Grković. Na tem območju je zaradi posledic hude vročine v četrtek in petek do 12. ure umrlo pet ljudi.

Med izletom s turistično ladjico je najprej v četrtek zjutraj umrl 62-letni nizozemski državljan, nekaj pred 15. uro pa so v Vodicah na Pagu našli državljana Slovenije, ki mu je, medtem ko je plaval v morju, odpovedalo srce. Nekaj ur pozneje se je na plaži Sabunike pri Zadru utopil 55-letni Madžar. V petek okoli 12. ure sta zaradi posledic hude vročine umrli še dve osebi: v Zadru 46-letni državljan BiH, v Starigradu pa 75-letni hrvaški državljan. Oba sta se pred tem kopala v morju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.