Svet
10 ogledov

Vročina pokopala tudi Slovenca

Prvo letošnje merjenje je pokazalo, da je morje ob vseh plažah na Hrvaškem prime Žurnal24 main
Na območju Zadra zaradi vročine pet mrtvih. Med njimi tudi Slovenec, ki mu je odpovedalo srce.

Število intervencij zadrske službe za nujno medicinsko pomoč se je v zadnjih dveh dneh povečalo za sto odstotkov v primerjavi z dnevi pred hudo vročino. "Najpogosteje gre za starejše ljudi, ki se kljub opozorilom nastavljajo soncu in ne pijejo dovolj tekočine," je za Večernji list povedal zdravnik Vlatko Grković. Na tem območju je zaradi posledic hude vročine v četrtek in petek do 12. ure umrlo pet ljudi.

Med izletom s turistično ladjico je najprej v četrtek zjutraj umrl 62-letni nizozemski državljan, nekaj pred 15. uro pa so v Vodicah na Pagu našli državljana Slovenije, ki mu je, medtem ko je plaval v morju, odpovedalo srce. Nekaj ur pozneje se je na plaži Sabunike pri Zadru utopil 55-letni Madžar. V petek okoli 12. ure sta zaradi posledic hude vročine umrli še dve osebi: v Zadru 46-letni državljan BiH, v Starigradu pa 75-letni hrvaški državljan. Oba sta se pred tem kopala v morju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.