Vstaja se je spremenila v Tita

Foto: Bralec Naš Tito Vstaja napis Foto: Bralec Naš Tito Vstaja napis
Na Sabotinu pri Novi Gorici je sekcija Maj 45 pri Zvezi borcev sinoči z baklami takole osvetlila hrib. Z baklami se je "Vstaja" na predvečer osvoboditve spremenila v "Tita".
Oglej si celoten članek

Sinoči so se vstajniki spet poigrali z napisom Vstaja, iz katerega so z baklami tokrat sestavili napis Tito. "Vstaja" je zdržala dobra dva meseca, pred tem pa je bil tam napis Naš Tito. Aktivisti Vseslovenske ljudske vstaje so ga preoblikovali 2. marca.

Sicer pa je napis nastal leta 1978 v čast Josipu Brozu - Titu. Leta 2004 so ga neznanci spremenili v napis SLO, v marcu 2005 pa so napis spet spremenil nazaj v Naš Tito. Nekaj dni kasneje so ga preoblikovali v Naš Fido, a so ga že naslednji dan spremenili v Naš Tito.

Od pomladi 2006 so se vojne z napisi nadaljevale, neznanci so namreč spremenili napis v Naš Tigr, kasneje pa zopet v Naš Tito.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 13:14 3. September 2013.

    Stanek, Stanek, koliko pa si imel zgodovino? Ni bilo pozitivne ali ne. Da boš vedel za vnaprej - samo Stalin …

  • 14:21 11. Maj 2013.

    Ne ga srat - kdo je pomoril največ ljudi -krščanska cerkev v prejšnjih osvajanjih po Ameriki in afriki no povsod …

  • 12:41 11. Maj 2013.

    TITO - pomagaj - najebali smo ga

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.