Svet
32 ogledov

Vstaja se je spremenila v Tita

Naš Tito Vstaja napis
1/2
Bralka
Na Sabotinu pri Novi Gorici je sekcija Maj 45 pri Zvezi borcev sinoči z baklami takole osvetlila hrib. Z baklami se je "Vstaja" na predvečer osvoboditve spremenila v "Tita".

Sinoči so se vstajniki spet poigrali z napisom Vstaja, iz katerega so z baklami tokrat sestavili napis Tito. "Vstaja" je zdržala dobra dva meseca, pred tem pa je bil tam napis Naš Tito. Aktivisti Vseslovenske ljudske vstaje so ga preoblikovali 2. marca.

Sicer pa je napis nastal leta 1978 v čast Josipu Brozu - Titu. Leta 2004 so ga neznanci spremenili v napis SLO, v marcu 2005 pa so napis spet spremenil nazaj v Naš Tito. Nekaj dni kasneje so ga preoblikovali v Naš Fido, a so ga že naslednji dan spremenili v Naš Tito.

Od pomladi 2006 so se vojne z napisi nadaljevale, neznanci so namreč spremenili napis v Naš Tigr, kasneje pa zopet v Naš Tito.

Komentarjev 8
  • Avatar Minovak
    Minovak 13:14 03.september 2013.

    Stanek, Stanek, koliko pa si imel zgodovino? Ni bilo pozitivne ali ne. Da boš vedel za vnaprej - samo Stalin je v 2 (dveh) letih uspel pobiti na več načinov, 22 milijonov SVOJIH ljudi, torej več kot v vsej 2. ...prikaži več vojni. To je bilo "svetlo" obzorje komunizma. Malo beri, pa ne naših knjig, ker v njih ni resnice.

  • STANEK 14:21 11.maj 2013.

    Ne ga srat - kdo je pomoril največ ljudi -krščanska cerkev v prejšnjih osvajanjih po Ameriki in afriki no povsod po svetu aja to je bilo v imenu BOGA ne

  • dragec 12:41 11.maj 2013.

    TITO - pomagaj - najebali smo ga