Vstopil in neznanki odsekal glavo

Foto: Žurnal24 Očividci zgroženi pripovedujejo, da je napadalec z odsekano glavo v roki stekel
Turisti so z grozo opazovali moškega, ki je vstopil v nakupovalno središče, z mačeto obglavil naključno mimoidočo Britanko ter z glavo v rokah stekel na ulico.
Oglej si celoten članek

Tamkajšnji mediji poročajo, da je moški žensko napadel brez kakršnekoli besede, krika ali opozorila, jo obglavil in se podal v tek. Incident se je zgodil okoli pol enajste ure dopoldan po lokalnem času v obljudenem nakupovalnem središču mesta Los Cristianos na španskem otoku Tenerife.

Očividci zgroženi pripovedujejo, da je napadalec z odsekano glavo v roki stekel iz trgovskega središča. "Kri je bila povsod, še vedno je kapljala iz glave, ko je z njo v roki zapustil prizorišče," je dejala ena od prič. Tudi varnostniki so obstali kot vkovani in se za napadalcem pognali šele po nekaj minutah. Na ulici so moškega podrli na tla, ga zvezali ter počakali na policijo.

Brezdomec bolgarskega državljanstva
Druga priča je za lokalni radio dejala: "Ravno sem parkirala avtomobil, ko je mimo vozila pritekel moški, ki je v roki nosil nekaj krvavega. Ko sem pogledala bolj natančno, sem se zgrozila. Bila je človeška glava. Kmalu zatem sem videla ogromno varnostnikov, ki so moškega ujeli, ga podrli na tla in zvezali." Ženska je še dodala, da se je glava potem, ko so moškega podrli na tla, odkotalila po tleh.

Policija je v izjavi za javnost povedala, da je napadalec brezdomec, ima bolgarsko državljanstvo, njegovo kartoteko pa "krasijo" številni zločini. V preteklosti je bil že osumljen umora, vendar je bil kasneje oproščen. Današnja žrtev, ki še ni bila identificirana, je bila zaposlena v majhni prodajalni trgovskega centra Valdes v središču mesta Los Cristianos.

Žrtev izbral naključno
Po navedbah neimenovanega vira naj bi bila žrtev Britanka, spet drugi pa zatrjujejo, da je šlo za kitajsko priseljenko. Dominica Fernandez, tiskovna predstavnica španske policije na Kanarskih otokih, je povedala, da je morilec žrtev izbral povsem naključno.

Tenerife je največji izmed sedmih Kanarskih otokov, ki imajo avtonomen status v okviru Španije, ležijo pa na severozahodnem delu Afrike. Otoki so eni izmed najbolj priljubljenih letovišč za Britance, saj jih vsako leto obišče kar 1,5 milijona Otočanov. Najpogosteje se odločajo za dopustovanje v južnih predelih otočja, kjer leži tudi otok Tenerife.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.