Svet
2 ogledov

Vstopil in neznanki odsekal glavo

Očividci zgroženi pripovedujejo, da je napadalec z odsekano glavo v roki stekel Žurnal24 main
Turisti so z grozo opazovali moškega, ki je vstopil v nakupovalno središče, z mačeto obglavil naključno mimoidočo Britanko ter z glavo v rokah stekel na ulico.

Tamkajšnji mediji poročajo, da je moški žensko napadel brez kakršnekoli besede, krika ali opozorila, jo obglavil in se podal v tek. Incident se je zgodil okoli pol enajste ure dopoldan po lokalnem času v obljudenem nakupovalnem središču mesta Los Cristianos na španskem otoku Tenerife.

Očividci zgroženi pripovedujejo, da je napadalec z odsekano glavo v roki stekel iz trgovskega središča. "Kri je bila povsod, še vedno je kapljala iz glave, ko je z njo v roki zapustil prizorišče," je dejala ena od prič. Tudi varnostniki so obstali kot vkovani in se za napadalcem pognali šele po nekaj minutah. Na ulici so moškega podrli na tla, ga zvezali ter počakali na policijo.

Brezdomec bolgarskega državljanstva
Druga priča je za lokalni radio dejala: "Ravno sem parkirala avtomobil, ko je mimo vozila pritekel moški, ki je v roki nosil nekaj krvavega. Ko sem pogledala bolj natančno, sem se zgrozila. Bila je človeška glava. Kmalu zatem sem videla ogromno varnostnikov, ki so moškega ujeli, ga podrli na tla in zvezali." Ženska je še dodala, da se je glava potem, ko so moškega podrli na tla, odkotalila po tleh.

Policija je v izjavi za javnost povedala, da je napadalec brezdomec, ima bolgarsko državljanstvo, njegovo kartoteko pa "krasijo" številni zločini. V preteklosti je bil že osumljen umora, vendar je bil kasneje oproščen. Današnja žrtev, ki še ni bila identificirana, je bila zaposlena v majhni prodajalni trgovskega centra Valdes v središču mesta Los Cristianos.

Žrtev izbral naključno
Po navedbah neimenovanega vira naj bi bila žrtev Britanka, spet drugi pa zatrjujejo, da je šlo za kitajsko priseljenko. Dominica Fernandez, tiskovna predstavnica španske policije na Kanarskih otokih, je povedala, da je morilec žrtev izbral povsem naključno.

Tenerife je največji izmed sedmih Kanarskih otokov, ki imajo avtonomen status v okviru Španije, ležijo pa na severozahodnem delu Afrike. Otoki so eni izmed najbolj priljubljenih letovišč za Britance, saj jih vsako leto obišče kar 1,5 milijona Otočanov. Najpogosteje se odločajo za dopustovanje v južnih predelih otočja, kjer leži tudi otok Tenerife.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.