Vučić: Bližamo se velikemu svetovnemu spopadu

Foto: Epa
Foto: Epa
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenjuje, da se bližamo velikemu svetovnemu spopadu.
Oglej si celoten članek

Aleksandar Vučić se skupaj s številnimi drugimi voditelji mudi v New Yorku, kjer poteka 77. zasedanje Generalne skupščine Združenih narodov. Generalni sekretar ZN Antonio Guterres je svetovnim voditeljem dejal, da se države niso pripravljene soočiti z glavnimi izzivi, ki ogrožajo prihodnost človeštva in usodo planeta. 

Vučić ocenjuje, da so razmere še veliko hujše, kot jih je opisal Guterres. "Mislim, da morajo biti realne ocene še bolj mračne od tega, kar je povedal Guterres. Za nas je situacija še težja, ker ZN igra slabšo vlogo v svetu, saj so velike sile vse prevzele nase. Danes je tukaj največje srečanje, več kot 150 voditeljev držav je tu, kar pomeni, da ljudje iščejo upanje. V vsakem delu sveta se spopadajo s številnimi krizami, kar pomeni, da je za vse nas težko," besede Vučića povzema Blic. 

Odzval se je tudi na napovedani govor ruskega predsednika Putina. Ocenjuje, da ni težko ugotoviti, kaj bo povedal. "Bližamo se velikemu svetovnemu spopadu. Bojim se, da bomo čez mesec ali dva vstopili v veliki svetovni spopad, kakršnega nismo imeli že vse od druge svetovne vojne. Na nas je, da državljanom zagotovimo varnost," je še dejal. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 08:42 22. September 2022.

    Vučič, ti si tudi deloval v tej smeri, torej proti narodu, zdaj ga hočeš zaščiti. Tipično za trenutne čase. Boš …

  • 13:41 21. September 2022.

    Če bi bila Amerika in Nato evropska,si ne bi upala izivati Rusov

  • 13:02 21. September 2022.

    Bo vsaj kdo od vznesenih glasovalcev za pristop v nato vsaj rahlo zardel. Svetovna sramota in epsko zavajanje takratne falange …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.