Vzgojne klofute znova legalizirane?

Foto: Žurnal24 Koalicijski in opozicijski poslanci si niso bili enotni niti pri členu družinske
"Ali bi morala biti klofuta kot del starševske vzgoje kaznivo dejanje?" se glasi referendumsko vprašanje, na katerega odgovarjajo Novozelandci.
Oglej si celoten članek

Na Novi Zelandiji se odločajo, ali bodo znova legalizirali telesno kaznovanje otrok. Leta 2007 so namreč sprejeli zakon, ki staršem prepoveduje uporabo vsakršne fizične sile v vzgojne namene.

Velika podpora
To je prvi referendum na Novi Zelandiji, ki so ga pripravili na pobudo civilne družbe, poteka pa kar prek pošte. Ankete kažejo, da več kot 80 odstotkov prebivalcev meni, da bi moralo biti staršem dovoljeno vzgajati otroke "s trdo roko".

Z leta 2007 sprejetim zakonom so želeli omejiti zlorabo otrok. Nasprotniki mu očitajo, da zakon ne ločuje med zlorabo in vzgojno klofuto.

Zakon deluje
Kako se bodo odločili Novozelandci, bo znano konec meseca, saj referendum traja vse do 21. avgusta, njegov rezultat pa za vlado ni zavezujoč. John Key, novozelandski premier, je dejal, da po podatkih policije zakon za zdaj učinkuje, če bi se kdaj izkazalo drugače, pa so ga pripravljeni spremeniti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.