Vzrok nesreče: "Ni kriv samo voznik avtobusa"

Foto: Epa
Foto: Epa
O vzroku nesreče se še vedno ugiba-
Oglej si celoten članek

"Sumimo, da je avtobus prevažal lahko vnetljiv material, kar je najverjetneje povzročilo požar," pravi Diana Rusinova iz Evropskega centra za transportno politiko. Nesreča se je zgodila po polnoči na avtocesti približno 40 kilometrov od Sofije, blizu vasi Bosnek. Rusinova opozarja da je bilo na tem območju v preteklosti več nesreč, saj gre za odsek avtoceste s strmimi nagibi in brez jasnih mejnih črt. 

Zadnjih vrat ni bilo mogoče odpreti

Avtobus je med ostrim ovinkom trčil v zaščitno in nato zagorel. Kot pravi Rusinova, je zaščitna ograja blokirala zadnja vrata, zato potniki niso mogli pobegniti iz avtobusa. Šlo je za avtobus registriran pri turistični agenciji Besa Trans, ki organizira oglede in nakupovalne izlete v v Istanbul. Potniki so se iz Turčije vračali v Skopje. 

Najhujša nesreča v Evropi v zadnjih desetih letih

Gre za najhujšo nesrečo v Evropi v zadnjih desetih letih. Umrlo je najmanj 45 oseb, med njimi 12 otrok. Sedem potnikov se je rešilo s skokom iz gorečega avtobusa. Šlo naj bi za šest odraslih oseb in 17-letno dekle. Kot so sporočili bolnišnice v Sofiji, je njihovo stanje stabilno. Utrpeli so opekline, ena oseba si je zlomila nogo. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:11 24. November 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.