Svet
8609 ogledov

Vzrok nesreče: "Ni kriv samo voznik avtobusa"

Nesreča makedonskega avtobusa Epa
O vzroku nesreče se še vedno ugiba-

"Sumimo, da je avtobus prevažal lahko vnetljiv material, kar je najverjetneje povzročilo požar," pravi Diana Rusinova iz Evropskega centra za transportno politiko. Nesreča se je zgodila po polnoči na avtocesti približno 40 kilometrov od Sofije, blizu vasi Bosnek. Rusinova opozarja da je bilo na tem območju v preteklosti več nesreč, saj gre za odsek avtoceste s strmimi nagibi in brez jasnih mejnih črt. 

Zadnjih vrat ni bilo mogoče odpreti

Avtobus je med ostrim ovinkom trčil v zaščitno in nato zagorel. Kot pravi Rusinova, je zaščitna ograja blokirala zadnja vrata, zato potniki niso mogli pobegniti iz avtobusa. Šlo je za avtobus registriran pri turistični agenciji Besa Trans, ki organizira oglede in nakupovalne izlete v v Istanbul. Potniki so se iz Turčije vračali v Skopje. 

Najhujša nesreča v Evropi v zadnjih desetih letih

Gre za najhujšo nesrečo v Evropi v zadnjih desetih letih. Umrlo je najmanj 45 oseb, med njimi 12 otrok. Sedem potnikov se je rešilo s skokom iz gorečega avtobusa. Šlo naj bi za šest odraslih oseb in 17-letno dekle. Kot so sporočili bolnišnice v Sofiji, je njihovo stanje stabilno. Utrpeli so opekline, ena oseba si je zlomila nogo. 

Komentarjev 1
  • Margaret_Marshall 15:11 24.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦