Vzrok tragedije klima?

Foto: Profimedia
Nove podrobnosti tragedije, ki pretresa tako sosednjo Hrvaško kot Italijo.
Oglej si celoten članek

Dva otroka, ki so ju danes s helikopterjem prepeljali v splitsko bolnišnico, se še vedno borita za življenje, njuno stanje je zvečer nespremenjeno, so za hrvaška večerna poročila potrdili v Splitu.

Kot je znano, gre za 5- in 14-letna brata in sestro, njun oče domnevne zastrupitve ni preživel. Ves dan hrvaški mediji poročajo, da naj bi šlo za za strupitev, čeprav pristojni ves čas poudarjajo, da je potrebno počakati na rezultate analiz.

Nekateri toksikologi namreč težko verjamejo, da bi zastrupitev s školjkami lahko povzročila smrt. Trije odrasli zastrupljeni so izven življenjske nevarnosti, otroka pa sta v kritičnem stanju.

Hvar Zastrupitev s hrano? Moški umrl, dva otroka v bolnišnici

Z odraslimi je tožilstvo že opravilo razgovor, ravno tako tudi italijanska policija, ki tudi preiskuje primer. Bolnišnica v Splitu je za jutri dopoldne ob 10. uri napovedala tiskovno konferenco; takrat naj bi bili že znani rezultati toksikoloških analiz, ki bodo pričakovani podali odgovor na številna vprašanja.

Zdaj se namreč domnevi, da so se italijanski turisti zastrupili s hrano, pridružuje tudi domneva, da je šlo v resnici za zastrupitev s plini, ki so uhajali iz školjk na plovilu in iz klimatskega sistema. Za zdaj gre še za neuradne informacije, ki pa naj bi jih preiskovalci skrbno preučevali, poroča Dnevnik.hr.

Foto: Relax turizem Hvar

Pokojni moški s plovila, katerega kapitan je zaprosil za pomoč v luki na Hvaru je italijanski menedžer s Sicilije 57-letni Eugenio Vinci. Na plovilu je bil skupaj z ženo in dvema otrokoma ter še s štirimi prijatelji. Na plovilu so bili tudi štirje člani posadke.

Pokojnemu moškemu je nenadoma postalo slabo na WC-ju, ob padcu se je z glavo udaril ob steno kabine. 

"Huje od zastrupitve" To so turisti, ki so na Hvaru doživeli katastrofo

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.