Svet
14603 ogledov

To so turisti, ki so na Hvaru doživeli katastrofo

Hvar Shutterstock
Znane podrobnosti o italijanskih turisti iz Hvara, moški umrl, otroka se za življenje še borita.

Kot smo že poročali, danes so v splitsko bolnišnico po zadnjih podatkih prepeljali pet ljudi; dva otroka, brat in sestra, stara pet in 14 let (sprva so poročali, da je eden star osem let), sta še vedno v kritičnem stanju. Odpovedujejo jima vitalni notranji organi.

Kot je poročal Večernji list je moški, ki je umrl, 57-letni Eugenio Vinci iz Sicilije, poškodovana otroka, za katera se zdravniki še borijo, sta njegova. Vzrok njegove smrti je še vedno neznan, na Hrvaškem čakajo rezultate prvih preiskav. Kot poročajo italijanski mediji, je Vinciju nenadoma postalo slabo na WC-ju na plovilu, ob padcu je z glavo udaril v zid.

Kot še navajajo italijanski mediji, je bil z družino na plovilu in na večerji tudi Bruno Mancuso, nekdanji italijanski senator in aktualni žpan mesta Sant'Agata di Militella. Tako kot ostali je bil tudi on zastrupljen, a njegovo stanje je stabilno.

Znana restavracija na Hvaru, kjer je bila družina na večerji, je zaprta, v teku je inšpekcijski pregled.

Nekateri strokovnjaki vendarle menijo, da je smrt težko pripisati zastrupitvi s školjkami. "V primeru zastrupitve s školjkami so simptomi driska, bruhanje in slabost. Če vzamemo v ozir še to, da smo na vrhuncu sezone, ko je v teku večja potrošnja hrane, lahko zaključimo, da je pokvarljivost slednje zaradi večjega obtoka manjša," je med drugim za hrvaške medijo povedal strokovnjak dr. Franjo Plavšić. Poleg tega sta bili v restavraciji omenjeni družini postreženi le dve porciji školjk, zastrupljenih pa je bilo šest ljudi.

Toksikologi ne izključujejo možnosti, da se je družina zastrupila s plinom.

Hrvaško reševalno vozilo in helikopter Hvar Svet Zastrupitev s hrano? Moški umrl, dva otroka v bolnišnici

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.