WikiLeaks ali služba!

Uslužbenec ameriškega ministrstva za zunanje zadeve je študente univerze Columbia opozoril, da razpravljanje o WikiLeaksu na Facebooku in Twitterju ni priporočljivo.
Oglej si celoten članek

Nekdanji študent univerze Columbia, danes uslužbenec ameriškega zunanjega ministrstva, je oddelek za karierno usmerjanje študentov pozval, naj svoje študente opozorijo, da ni zaželeno objavljati kakršnekoli povezave z WikiLeaksom, o spletni strani Juliana Assangea pa obenem ne smejo razpravljati na družabnih spletnih straneh.

"Ukvarjanje z WikiLeaksom postavlja pod vprašaj korekten odnos do zaupnih informacij, s katerimi se bodo študentje v prihodnje kot naši uslužbenci zagotovo soočili,"
je le del opozorila, ki so ga v obliki spletne pošte prejeli študenti omenjene univerze.

Ministrstvo je tako na prikrit način zagrozilo tistim študentom, ki bodo v prihodnje iskali delovno mesto v njihovih vrstah. Analitiki so si enotni, da je šele zadnja vladna poteza razkrila, kolikšno mero paranoje je afera dejansko povzročila. Opozorilo po vsej verjetnosti ne bi ugledalo luči javnosti, če ne bi študent Issandr El Amrani, ki se je očitno že odpovedal vladni službi, lobiranje objavil na svojem blogu.

"Ne gre za naše uradno stališče"
V spletni pošti, ki je bila poslana uradu za svetovanje in poslovno usmerjanje študentov, ime nekdanjega študenta, sedanjega uslužbenca ministrstva, sicer ni navedeno. Moški je posebej poudaril, da bodo bodoči delavci zvezne vlade podvrženi podrobnemu preverjanju preteklosti, pri čemer bodo podporniki strani WikiLeaks avtomatično odpisani.

Takoj, ko je sporno opozorilo prišlo v javnost, se je oglasil tudi tiskovni predstavnik ministrstva Philip Crowley, ki je dejal, da ne gre za njihovo uradno stališče, vendar pa je obenem priznal, da je bilo njihovim zaposlenim ukazano, naj ne obiskujejo strani WikiLeaks.

"Zaradi objavljenih dokumentov smo seveda v skrbeh, vendar pa nikomur izmed zaposlenih nismo dajali napotkov, naj o naših ukazih pouči tudi študente," je dodal Crowley.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.