WikiLeaks se bori proti mrku

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Pal Pal je ukinil možnost doniranja spletni strani WikiLeaks. Tuji mediji pišejo, da bo njen ustanovitelj aretiran v roku desetih dni.
Oglej si celoten članek

Ponudnik internetnih plačilnih storitev Pal Pal je ukinil račun, ki so ga snovalci spletne strani WikiLeaks uporabljali za zbiranje donacij. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, ne želijo, da se njihov servis uporablja za nelegalne aktivnosti.

Lov za ustanoviteljem spletne strani, ki je sprožila pravi vihar v diplomatskih krogih po vsem svetu, Julianom Assangeom, so danes najavile tudi avstralske oblasti. Avstralski glavni državni tožilec Robert McClelland je po poročanju avstralskih medijev danes dejal, da bodo avstralske oblasti pomagale ZDA pri iskanju Assangea. Švedske oblasti ga iščejo zaradi suma poskusa posilstva in spolnega nadlegovanja, medtem ko mu Washington grozi zaradi objavljanja več kot 250.000 diplomatskih depeš.

The Times Newspaper, ki se sklicuje na policijske vire trdi, da bi Assangea, domnevno se nahaja v Veliki Britaniji, lahko prijeli že prihodnji teden. Drugi mediji pišejo, da bo 39-letni Avstralec aretiran v roku desetih dni.

Prihodnost WikiLeaksa je negotova. Potem ko so za Assangeom izdali prvo tiralico in je bila spletna stran po internetnem mrku prisiljena odpreti novo domeno v Švici, se ves čas bori za dostop na internetu. Assange je bralcem Guardiana sicer v včerajšnji spletni klepetalnici pojasnil, da objavljanje dokumentov ni ogroženo, četudi njega spravijo za zapahe, saj za projektom stoji velika skupina ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.