Zdravnik z lažnimi operacijami zaslužil več kot milijon evrov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zdravnik je pacientom svetoval operacijo, ki je v resnici sploh niso potrebovali. Po "posegu" je izstavil račun in v nekaj letih zaslužil več kot milijon evrov.
Oglej si celoten članek

Nemčijo pretresa škandal v zdravstvu. 72-letni zdravnik naj bi med januarjem 2013 in junijem 2018 številnim pacientom, ki so obiskali njegovo zasebno prakso v Schönebergu, postavil diagnozo Barrettovega požiralnika, čeprav temu ni bilo tako.

Pacienti so ga obiskali zaradi težav s požiralnikom. V primeru Barretovega požiralnika gre za stanje, ki lahko vodi kasneje v rakovo obolenje. Zdravnik je tako pacientom, ki jim je postavil omenjeno diagnozo, svetoval, naj se odločijo za operacijo, ki se opravi v splošni anesteziji. Pacienti so bili v vseh primerih samoplačniki.

Pri goljufiji sta mu pomagala 67-letni anestezist in 55-letni asistent. Anestezist je uspaval paciente, zdravnik pa nato operacije ni izvedel. Oba pa sta seveda po tem izdala račune. 

Anestezist je izdal 714 računov v vrednosti skoraj 140.000 evrov za storitve anestezije, zdravnik pa 1050 računov v vrednosti več kot milijon evrov za operacije, ki jih v resnici sploh ni izvedel. 

Tožilstvo je proti vsem trem sprožilo postopek zaradi goljufije in povzročitve telesnih poškodb.

dezurni@styria-media.si


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 20:48 21. April 2023.

    Zdravljenje bi moralo biti strogo samo preko zd. zavarovanja,samoplačniško pa strogo prepovedano.Ne vem kako se lahko služi na zdravju ljudi,kot …

  • 07:35 21. April 2023.

    Saj to se marsikje dogaja.Samo se denar je pomemben,pa ni vazno,kako ga dobis,samo da ga imas in imas vse.Taka filozofija …

  • 19:49 20. April 2023.

    Pri nas bi dobi nagrado za skrajšanje čakalnih vrst.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.