Svet
11761 ogledov

Zdravnik z lažnimi operacijami zaslužil več kot milijon evrov

operacijska dvorana operaciaj anesteziolog Profimedia
Zdravnik je pacientom svetoval operacijo, ki je v resnici sploh niso potrebovali. Po "posegu" je izstavil račun in v nekaj letih zaslužil več kot milijon evrov.

Nemčijo pretresa škandal v zdravstvu. 72-letni zdravnik naj bi med januarjem 2013 in junijem 2018 številnim pacientom, ki so obiskali njegovo zasebno prakso v Schönebergu, postavil diagnozo Barrettovega požiralnika, čeprav temu ni bilo tako.

Pacienti so ga obiskali zaradi težav s požiralnikom. V primeru Barretovega požiralnika gre za stanje, ki lahko vodi kasneje v rakovo obolenje. Zdravnik je tako pacientom, ki jim je postavil omenjeno diagnozo, svetoval, naj se odločijo za operacijo, ki se opravi v splošni anesteziji. Pacienti so bili v vseh primerih samoplačniki.

Pri goljufiji sta mu pomagala 67-letni anestezist in 55-letni asistent. Anestezist je uspaval paciente, zdravnik pa nato operacije ni izvedel. Oba pa sta seveda po tem izdala račune. 

Anestezist je izdal 714 računov v vrednosti skoraj 140.000 evrov za storitve anestezije, zdravnik pa 1050 računov v vrednosti več kot milijon evrov za operacije, ki jih v resnici sploh ni izvedel. 

Tožilstvo je proti vsem trem sprožilo postopek zaradi goljufije in povzročitve telesnih poškodb.

dezurni@styria-media.si


 

Komentarjev 13
  • Avatar NickMason
    NickMason 20:48 21.april 2023.

    Zdravljenje bi moralo biti strogo samo preko zd. zavarovanja,samoplačniško pa strogo prepovedano.Ne vem kako se lahko služi na zdravju ljudi,kot da smo avtomobili

  • Soloobveznababica 07:35 21.april 2023.

    Saj to se marsikje dogaja.Samo se denar je pomemben,pa ni vazno,kako ga dobis,samo da ga imas in imas vse.Taka filozofija vlada danes,tudi pri nas in ne samo v zdravstvu.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 19:49 20.april 2023.

    Pri nas bi dobi nagrado za skrajšanje čakalnih vrst.