Z mino nad potnike

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Maoistični uporniki so v osrednji Indiji napadli avtobus in ubili najmanj dvajset potnikov. Med njimi so bili civilisti in policisti.
Oglej si celoten članek

Uporniki naj bi sprožili mino, čez katero je zapeljal avtobus. Napad se je zgodil v indijski državi Chhattisgarh v okrožju Dantewada. Po nekaterih poročanjih naj bi v napadu umrlo več kot dvajset oseb.

V napadu je bil uničen sprednji del avtobusa. "Na avtobusu je bilo okoli 40 potnikov, umrla jih je najmanj polovica, med njimi tudi policisti," so povedale lokalne oblasti. Policisti so bili člani specialne enote, ki pomagajo vladnim enotam pri preprečevanju nasilja pred uporniki.

Lokalne televizijske postaje so poročale, da je v napadu umrlo 50 oseb.

Okrožje Dantewada velja za enega najbolj nevarnih. Uporniki so tam prejšnji mesec izvedli smrtonosni napad, v katerem je umrlo 76 ljudi.

Uporniki pravijo, da se borijo za pravice revnih, ki jih vlada že desetletja zanemarja. Po navedbah premierja Manmohana Singha pa uporniki za državo predstavljajo največjo nevarnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.