Svet
13 ogledov

Z mino nad potnike

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Maoistični uporniki so v osrednji Indiji napadli avtobus in ubili najmanj dvajset potnikov. Med njimi so bili civilisti in policisti.

Uporniki naj bi sprožili mino, čez katero je zapeljal avtobus. Napad se je zgodil v indijski državi Chhattisgarh v okrožju Dantewada. Po nekaterih poročanjih naj bi v napadu umrlo več kot dvajset oseb.

V napadu je bil uničen sprednji del avtobusa. "Na avtobusu je bilo okoli 40 potnikov, umrla jih je najmanj polovica, med njimi tudi policisti," so povedale lokalne oblasti. Policisti so bili člani specialne enote, ki pomagajo vladnim enotam pri preprečevanju nasilja pred uporniki.

Lokalne televizijske postaje so poročale, da je v napadu umrlo 50 oseb.

Okrožje Dantewada velja za enega najbolj nevarnih. Uporniki so tam prejšnji mesec izvedli smrtonosni napad, v katerem je umrlo 76 ljudi.

Uporniki pravijo, da se borijo za pravice revnih, ki jih vlada že desetletja zanemarja. Po navedbah premierja Manmohana Singha pa uporniki za državo predstavljajo največjo nevarnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.