Z novim davkom nad bogataše

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ameriški predsednik napoveduje višjo obdavčitev najbogatejših. Na udaru so tisti, ki letno zaslužijo več kot milijon dolarjev.
Oglej si celoten članek

Višja obdavčitev tistih Američanov, ki zaslužijo največ, bo po prepričanju ameriškega predsednika Baracka Obame prispevala k bolj pravični porazdelitvi bremen in tudi zmanjšanju dolga ZDA. Iz Bele hiše so sporočili, da bo Obama več podrobnosti podal na začetku prihajajočega tedna, ko bo tudi predstavil druge ukrepe za zmanjšanje dolgov.

Predlog teh ukrepov naj bi se ponašal z imenom "Buffet Rule", po milijarderju Warrenu Buffetu, poroča BBC. Investitor je eden tistih, ki plača (odstotkovno) manjši davek kot ostali s skromnejšimi prihodki, saj so zaslužki od investicij nižje obdavčeni kot zaslužki od plač. Nov predlog naj bi zagotovil višjo obdavčitev tistih, ki na leto zaslužijo več kot milijon dolarjev. Pričakovati je nasprotovanje republikancev, ki se otepajo vsakih zviševanj davkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.