Z otrokom se je pet ur skrival v hladilnici

Foto: EPA
Foto: EPA
Policija je preko očetovega telefona locirala, kje v trgovini se skrivajo talci. Sporočila so policisti dobivali tudi od pogumnega grafika, ki se je skrival v menzi tiskarne.
Oglej si celoten članek

Med zajetimi talci, ki jih je v judovski trgovini v Parizu včeraj zadrževal Amedy Coulibaly, domnevni sodelavec bratov Kouachi, ki sta v sredo napadla sedež satiričnega časopisa je bil tudi oče s triletnim sinom, je povedal državni tožilec Francois Molins, ki vodi preiskavo umorov. 

Otroka ovil v svoje obleke

Oče, ime mi je Ilan, je bil s sinom v trgovini s košer hrano v Vincennesu ravno v tistem trenutku, ko je vanjo vstopil Amedy Coulibaly, najverjetnejši sodelavec bratov Kouachi, in v kupce nameril kalašnikov. Coulibaly naj bi talce postrelil takoj na začetku zajetja, vendar se  je očetu in še trem kupcem uspelo rešiti. 

Skrili so se v hladilnico trgovine. Oče je sina ovil v svoja oblačila,  da bi ga zaščitil pred nizkimi temparaturami. Na razplet drame so skriti v hladilniku čakali skoraj pet ur.

Preko mobilnika locirali talce

Očetova mati, ki je medtem ugotovila, da sta sin in vnuk v trgovini, se je odločila, da ju ne bo skušala kontaktirati. Številko mobilnega telefona je sporočila policistom, ki so tako natančno locirali položaj skritih talcev. S temi podatki so preprečili, da protitertoristična enota med posredovanjem v trgovini ubila talce.  

Foto: EPA Pariz Oblikovalec skrivališče našel v menzi tiskarne

Na drugem koncu, v kraju Dammartin-en-Goele se je medtem pred napadalcema, bratoma Kouachi, ki sta se zatekla v obrat tiskarne, uspelo skriti enemu od uslužbencev tiskarne. 26-letni oblikovalec je zatočišče našel pod umivalnikom v menzi.

Kljub strahu, ki ga je preživljal, je uslužbenec, ko je ugotovil, da ga napadalca nista odkrila, policiji preko telefona začel pošiljati sporočila o tem, kje se napadalca nahajata in kaj načrtujeta. V menzi, ki je nadstropje više, je namreč natančno slišal, kaj se brata Kouachi pogovarjata."Dobili smo taktične informacije o tem, kje se napadalca nahajata," so povedali policisti. 

Tako oče kot uslužbenec tiskarne sta bila po rešitvi vidno šokirana, noben od njiju pa ni bil ranjen, poroča AFP. 

 

I

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.