Svet
20 ogledov

Z otrokom se je pet ur skrival v hladilnici

pariz, košer trgovina EPA
Policija je preko očetovega telefona locirala, kje v trgovini se skrivajo talci. Sporočila so policisti dobivali tudi od pogumnega grafika, ki se je skrival v menzi tiskarne.

Med zajetimi talci, ki jih je v judovski trgovini v Parizu včeraj zadrževal Amedy Coulibaly, domnevni sodelavec bratov Kouachi, ki sta v sredo napadla sedež satiričnega časopisa je bil tudi oče s triletnim sinom, je povedal državni tožilec Francois Molins, ki vodi preiskavo umorov. 

Otroka ovil v svoje obleke

Oče, ime mi je Ilan, je bil s sinom v trgovini s košer hrano v Vincennesu ravno v tistem trenutku, ko je vanjo vstopil Amedy Coulibaly, najverjetnejši sodelavec bratov Kouachi, in v kupce nameril kalašnikov. Coulibaly naj bi talce postrelil takoj na začetku zajetja, vendar se  je očetu in še trem kupcem uspelo rešiti. 

Skrili so se v hladilnico trgovine. Oče je sina ovil v svoja oblačila,  da bi ga zaščitil pred nizkimi temparaturami. Na razplet drame so skriti v hladilniku čakali skoraj pet ur.

Preko mobilnika locirali talce

Očetova mati, ki je medtem ugotovila, da sta sin in vnuk v trgovini, se je odločila, da ju ne bo skušala kontaktirati. Številko mobilnega telefona je sporočila policistom, ki so tako natančno locirali položaj skritih talcev. S temi podatki so preprečili, da protitertoristična enota med posredovanjem v trgovini ubila talce.  

Pariz | Avtor: EPA EPA
Oblikovalec skrivališče našel v menzi tiskarne

Na drugem koncu, v kraju Dammartin-en-Goele se je medtem pred napadalcema, bratoma Kouachi, ki sta se zatekla v obrat tiskarne, uspelo skriti enemu od uslužbencev tiskarne. 26-letni oblikovalec je zatočišče našel pod umivalnikom v menzi.

Kljub strahu, ki ga je preživljal, je uslužbenec, ko je ugotovil, da ga napadalca nista odkrila, policiji preko telefona začel pošiljati sporočila o tem, kje se napadalca nahajata in kaj načrtujeta. V menzi, ki je nadstropje više, je namreč natančno slišal, kaj se brata Kouachi pogovarjata."Dobili smo taktične informacije o tem, kje se napadalca nahajata," so povedali policisti. 

Tako oče kot uslužbenec tiskarne sta bila po rešitvi vidno šokirana, noben od njiju pa ni bil ranjen, poroča AFP. 

 

I

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.