Z žerjavi rešujejo preživele

Foto: EPA
Foto: EPA
Bangladeški reševalci so danes prvič od sredinega porušenja osemnadstropne stavbe, v katerem je po zadnjih podatkih umrlo 362 ljudi, uporabili žerjave, da lahko odstranjujejo večje betonske dele in s tem rešujejo zasute.
Oglej si celoten članek

Danes so izpod ruševin rešili štiri ljudi, odkrili pa so še nekaj preživelih. "Na tej točki nimamo nobene druge alternative, kot uporabiti težko mehanizacijo," je dejal vodja reševalnih sil Syed Hassan Suhrawardy.

V stavbi, ki se je v sredo porušila kot hiša iz kart, je bilo pet konfekcijskih delavnic, ki so delale za špansko znamko Mango in britanski Primark.

Okoli 4000 tekstilnih tovarn v državi je medtem ustavilo svojo proizvodnjo, na tisoče delavcev pa zahteva boljše delovne pogoje in kaznovanje odgovornih za sredino katastrofo.

V prestolnici Daka so protestniki preplavili ulice, blokirali ceste ter uničevali avtomobile in lastnino podjetij. Policija je protestnike poskušala pregnati s solzivcem ter s streli z gumijastimi naboji, pri čemer je bilo poškodovani vsaj 20 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.