Svet
11 ogledov

Z žerjavi rešujejo preživele

Bangladeš EPA
Bangladeški reševalci so danes prvič od sredinega porušenja osemnadstropne stavbe, v katerem je po zadnjih podatkih umrlo 362 ljudi, uporabili žerjave, da lahko odstranjujejo večje betonske dele in s tem rešujejo zasute.

Danes so izpod ruševin rešili štiri ljudi, odkrili pa so še nekaj preživelih. "Na tej točki nimamo nobene druge alternative, kot uporabiti težko mehanizacijo," je dejal vodja reševalnih sil Syed Hassan Suhrawardy.

V stavbi, ki se je v sredo porušila kot hiša iz kart, je bilo pet konfekcijskih delavnic, ki so delale za špansko znamko Mango in britanski Primark.

Okoli 4000 tekstilnih tovarn v državi je medtem ustavilo svojo proizvodnjo, na tisoče delavcev pa zahteva boljše delovne pogoje in kaznovanje odgovornih za sredino katastrofo.

V prestolnici Daka so protestniki preplavili ulice, blokirali ceste ter uničevali avtomobile in lastnino podjetij. Policija je protestnike poskušala pregnati s solzivcem ter s streli z gumijastimi naboji, pri čemer je bilo poškodovani vsaj 20 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.