Z zločincem bi se še pogajali

Foto: Žurnal24 null
Srbski tožilec za vojne zločine Vladimir Vukčević: srbske oblasti so se do leta 2007 večkrat pogajale z družinama haaških obtožencev Ratka Mladića in Gorana Hadžića o njuni predaji.
Oglej si celoten članek

Uradni Beograd se je še vedno pripravljen pogajati, je še povedal Vladimir Vukčević. "Tudi jaz sem se pripravljen pogajati z njunima družinama, da bi končali to temo in preprečili dodatne pritiske na Srbijo, ker sta na begu."

Foto: Žurnal24 null

Mladića in Hadžića je ob tem znova pozval k predaji. Zagotovil je, da vsako informacijo o njiju preverijo, prepričan pa je tudi, da so v Srbiji presekali vse vire financiranja za njuno skrivanje.

Poročilo Varnostnemu svetu Združenih narodov pa bo po besedah Vukčevića za Srbijo "zadovoljivo šele, ko bosta Mladić in Hadžić v Haagu". Do takrat bodo državljani Srbije njuni talci, je dodal.

Brammertzev svetovalec Frederick Swinnen je pred jutrišnjim obiskom za srbsko tiskovno agencijo Beta dejal, da so po oceni haaškega tožilstva predvsem srbske oblasti odgovorne za aretacijo omenjenih zadnjih dveh haaških obtožencev, ki sta na begu.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.