Svet
17 ogledov

Z zločincem bi se še pogajali

null Žurnal24 main
Srbski tožilec za vojne zločine Vladimir Vukčević: srbske oblasti so se do leta 2007 večkrat pogajale z družinama haaških obtožencev Ratka Mladića in Gorana Hadžića o njuni predaji.

Uradni Beograd se je še vedno pripravljen pogajati, je še povedal Vladimir Vukčević. "Tudi jaz sem se pripravljen pogajati z njunima družinama, da bi končali to temo in preprečili dodatne pritiske na Srbijo, ker sta na begu."

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Mladića in Hadžića je ob tem znova pozval k predaji. Zagotovil je, da vsako informacijo o njiju preverijo, prepričan pa je tudi, da so v Srbiji presekali vse vire financiranja za njuno skrivanje.

Poročilo Varnostnemu svetu Združenih narodov pa bo po besedah Vukčevića za Srbijo "zadovoljivo šele, ko bosta Mladić in Hadžić v Haagu". Do takrat bodo državljani Srbije njuni talci, je dodal.

Brammertzev svetovalec Frederick Swinnen je pred jutrišnjim obiskom za srbsko tiskovno agencijo Beta dejal, da so po oceni haaškega tožilstva predvsem srbske oblasti odgovorne za aretacijo omenjenih zadnjih dveh haaških obtožencev, ki sta na begu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.